JPL - Lighthouses & Shorelines EP

Progressive trance | Enhanced Recordings | 2009

Powrót do Trance

JPL - Lighthouses & Shorelines EP

Postprzez demens 06 mar 2009, 22:38

Data wydania: 09.03.09
Label: Enhanced Rec.

Tracks:
1 Lighthouses & Shorelines
2 Linger

Po prostu KLASA! Wprost ubóstwiam tego gościa za to co tworzy. Tym razem znowu nie zawiódł. Obydwa kawałki są prześwietne. Wspaniałe produkcje o nieco nostalgicznym zabarwieniu. Szkoda, że nie wypuścił tego w wakacje, "leniwie" płynący motyw w Linger w sam raz nadaje się na wspomnienia z tego okresu :) Cudo.
Lighthouses & Shorelines nie gorsze, czyste piękno. Podniosła melodia potrafi wręcz zawładnąć umysłem wrażliwego słuchacza :) Nie wiem skąd ten koleś bierze pomysły na te wszystkie kawałki. Geniusz? :D

Pozycja obowiązkowa!
demens

Re: JPL - Lighthouses & Shorelines EP

Postprzez Transi 06 mar 2009, 22:55

Kapitalna EPka. Szczególnie"Lighthouse & Shorelines" wypada rewelacyjnie. Joni'ego powrót do formy? Na to wygląda :)
Transi
Keep It Dark

Postprzez Kubo 07 mar 2009, 6:43

Ostatnim dobrym numerem od Joniego jest... Escapism. Cała epka wyladowala w koszu ;]
Kubo
The Invincibles

Postprzez Humulus 07 mar 2009, 7:19

Kubo napisał(a):Ostatnim dobrym numerem od Joniego jest... Escapism.

Tak jest - bardzo słaba EPka jak na JPL i Enhanced Rec.
Obrazek
Humulus

Postprzez yaper 07 mar 2009, 9:03

Z tej EP-ki miałem przyjemność(???) słyszeć jedynie "Lighthouses & Shorelines". Wyjątkowo słaba produkcja, nie wiem czym tu się zachwycać, przecież nie ma tam ni kszty geniuszu. JPL mi wyjątkowo nie podchodzi, jedynie rok 2006 to produkcje, które słuchałem z pasją i animuszem z A Boy Called Joni - Green Astronauts na czele.

Przesłucham jeszcze tą EP dokładnie i sprawdzę, czy miałem omamy słuchowe podczas odsłuchów "L&S" w setach, ale szczerze wątpie, aby tak właśnie było.
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez bAchoR 07 mar 2009, 10:16

Chyba już mam to w dawno w koszu. W każdym razie nie pamiętam tytułu tracka czyli jestem pewny, że produkcja przeciętna i slaba jak na Joniego. Jak pamiętam to było paskudne brzmienie sampli. Podniosłości w melodiach nie widziałem żadej. Ktoś pamięta jeszcze ,,tired'' Joniego ? To była podnioslość. Brzmi hurtowo :)
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Mind 07 mar 2009, 11:43

Linger jest całkiem niezłe. Mistrzostwo świata toto może nie jest, ale słucha się przyjemnie, nawet lubię takie 'bzyczące' brzmienia. Lightsouses & Shorelines wymaga jeszcze paru odsłuchów, bo jak na razie przeleciało w tle i nie zapamiętałem nawet melodii.
"A horny cult leader with breakfast fixation"
Mind

Postprzez yaper 12 mar 2009, 15:15

'Linger' nawet bardzo strawne, fajny motyw, bassline - kawałek ma niezłego 'flow', co się ceni ;)
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez Stelmach 14 mar 2009, 22:10

Przeciętne. W Lighthouses & Shorelines kozacko i zadziornie brzmi bassline, coś jak Globale Schulza sprzed 2-3 lat, z kolei nie czuć pomysłu na melodię. Linger totalnie nieudany. Za kilka dni zapomnę zupełnie co słuchałem.
Stelmach
Rave on!

Postprzez peterhol9 26 mar 2009, 13:09

Linger nieznaju. A L&S znaju i muszę powiedzieć, że jest świetne. Nie mam pojęcia, dlaczego większość z Was narzeka na ten wałk. Dobry break i w ogóle cacy. Forsaken to z pewnością nie jest (choć w forsaken carl B chyba więcej zamaczał swoich palców), niemniej jednak szacun się należy !! ooo :D
I LOVE RUSSIAN AND GREEK PROGRESSIVE

Obrazek
peterhol9
yoma

Powrót do Trance