W&W - The Plan

tręs | Captivating Sounds | 23 Feb 2009

Powrót do Trance

W&W - The Plan

Postprzez Amnes 15 mar 2009, 1:23

Jeżeli smack był dla większości z was forumowiczy numero uno 2008 to to na pewno załapie się do top ten 2009. Wiem, że mamy już regulamin i nie należy nadużywać wylgaryzmów nie tylko z tego względu, ale ten numer w pozytywnym znaczeniu mnie tak r o z p i e r d o l i ł na łopatki, że nie wiem, czy wstane. Ja chcę to usłyszeć na evencie i to już. Jak wszyscy wyjdą z domu to nawet zaryzykuję splenie końcówek mocy w wzmaku, żeby poczuć choć trochę energię jaką ten wał jest w stanie wyzwolić. Ciekawe co ćwiczeniowiec od termodynamiki powiedziałby mi o energii wewnętrznej tego wała. Jestem przekonany, iż energia wewnętrzna tego wałka jest tak w chuj wielka i nieograniczona, że starczyłoby jej dla wszystkich ludzi świata naraz żeby rytmicznie podskakiwać ponad metr w górę bez koksu i treningu. Mowa o mixie boliera oczywiście. Urodziłem się chyba, żeby posłuchać tego utworu.

Tyle tytułem wstępu, teraz skrót, czy jakaś tam interpretacja utworu.
Pierwsze takty witają nas solidnym głębokim basikiem, z odpowiednią dawką wybrzmiewania. Nie są one jednak osamotnione, zaraz z posiłkami przychodzi clap, i głębokie budujące nastrój kosmiczne częstotliwości. Pierwsze mini-przełamanie, dochodzą jakieś synty i znaki firmowe boliera. Czekamy, chcemy więcej. Klimat jest budowany z mistrzowską precyzją. Kolejno odejmowane dźwięki paradoksalnie dodają do klimatu. Smyczki. Clap wraca. Synty. Kurwa. Smyczki na 1szy plan. I kosmiczne bahama garnki. Znow elektrycznie wybrzmiewające instrumenty, chłopaki dodają mocy budują napięcie, słychać prąd, nabieramy mocy, nie ma odcięcia zapłonu pełen kurwa opór ja pierdole. Kurwa nie starcza miejsca w galaktyce, wychodzimy w najdalszą, niezbadaną przestrzeń wszechświata, w której dźwięki planu wysysają energię zmagazynowaną w cząstkach materii. Wszechświat się kurczy, na rzecz energii planu, zamiast się rozszerzać, zwęża się, zaczyna brakować materii i energii.

Ciało stało się planem, nastała wieczna cisza.
Amnes
Mr. Ogien w (_o_)

Re: W&W - The Plan

Postprzez sector 15 mar 2009, 11:58

Amnes napisał(a):Kurwa nie starcza miejsca w galaktyce, wychodzimy w najdalszą, niezbadaną przestrzeń wszechświata, w której dźwięki planu wysysają energię zmagazynowaną w cząstkach materii. Wszechświat się kurczy, na rzecz energii planu, zamiast się rozszerzać, zwęża się, zaczyna brakować materii i energii.

Po pierwsze nie wiem co bierzesz, ale widac ze strasznie mocne gowno :moonwalk:

Ogolnie numer na chwile obecna taki sobie. Nie robi na mnie wrazenia. Mysle ze na evencie by byl 100x lepszy odsluch. Wydaje mi sie tez ze bedzie robil furrore na eventach typu Sunrise i inne takie akcje mdt bo troche zajezdza takimi dzwiekami vixy :)
sector
the king of bongo!

Postprzez pickars 17 mar 2009, 23:16

W 100% zgadzam się z przedmowca (sectorem znaczy sie). Gdzies do polowy jeszcze ujdzie, ale motyw glowny jest straszliwie wiksiarski :D.
pickars

Postprzez Sisiek 17 mar 2009, 23:28

No i co z tego ? Hardkorowcy się odezwali :D Remix Boilera jest super i dobrze gniecie na evencie jak i na domowym sprzęcie :D
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez yaper 18 mar 2009, 10:56

W&W już tak ma, że "śmierdzi vixą :mrgreen: " - posłuchajcie chociażby W&W - Arena, czy Armin Van Buuren - Rain (W&W Remix).
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez Amnes 18 mar 2009, 19:33

Wszystkie wymienione przez yapera dla mnie gniotą cycki miseczka A, więc nie dziwcie się, że plan mi się podoba w bardzo.
Amnes
Mr. Ogien w (_o_)

Postprzez sector 18 mar 2009, 20:31

Sisiek napisał(a):Remix Boilera jest super i dobrze gniecie na evencie jak i na domowym sprzęcie :D

No i co z tego?
Ja tylko stwierdzam fakty.
sector
the king of bongo!

Postprzez Sisiek 18 mar 2009, 21:27

sector napisał(a):No i co z tego?

Jajco :D A o czym ty w ogóle do mnie piszesz jak ja z toba nie rozmawiam.
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez yaper 23 mar 2009, 16:05

Właśnie słucham remiksu pana Boliera i muszę stwierdzić, że Leon zrobił całkiem całkiem kawałek, fajny break, bassline, całość całkiem dynamiczna, po podkręceniu BPM robi zapewne jeszcze większe wrażenie. Taki naturalny bliźniak hymnu tegorocznego TE, lecz utrzymany w bardziej progresywnych (czyt. rdzenno-bolierowskich) klimatach. Polecam!
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Powrót do Trance