Paul Trainer - Comply Or Die / Seize The Day

Trance | Captivating Sounds | 2009

Powrót do Trance

Paul Trainer - Comply Or Die / Seize The Day

Postprzez bts 20 mar 2009, 17:37

: Comply Or Die - Typowy przedstawiciel UKstyle. Bassline szybkim tempem sunie do przodu, a po breaku za towarzysza robi mu całkiem energetyczny motyw melodii. Problem w tym, że jak dla mnie całość sprawia średnie wrażenie, po prostu brak tu tego 'czegoś'.
: Odsłuch

: Seize The Day - Rewelacja. Bassline to praktycznie kalka z COD, przynajmniej takie mam wrażenie ale tutaj motyw melodii zrobił ogromną różnicę, dzięki niemu kawałek świetnie się nakręca. Energia i euforia w jednym :D
: Odsłuch
Chris Harvey - In Dreams With Betty
Basil O'Glue - Angular Momentum (Original Mix)
Rex Mundi - Interstate Of Lightning
Icon & Jam - Estimado
bts

Re: Paul Trainer - Comply Or Die / Seize The Day

Postprzez indecentnoise 20 mar 2009, 17:52

I tyle z Paul'a Trainer'a. Pozarl sie z Activą i nie ma kto mu numerow robic :(

Seize The Day jest ok, choc to klon Fade To Black.
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
indecentnoise

Postprzez JohnnyKnoxville 20 mar 2009, 18:22

Powiem tak.......... O KVRVA nareszcie wyszło \o/ Obydwa kawałki zakatowane przeze mnie na maxa, tak że po kilkuset odsłuchach oceniam tą epke jako puki co najlepszą epkę roku i nie jestem sobie w stanie wyobrazić żeby coś mogło ją pobić ????? :P Oba kawałki na 9,5 tak że można brać w ciemno.... Świetne drapieżne i energetyczne motywy, ale jeszcze z jakąś taką nutą olbrzymiej przestrzeni, które nakręcają się, nakręcają, ale jak już siądą w tych kawałkach to robią taki rozjebunden że głowa mała....Jako że to Trainerowi obydwa wałki zrobił Rob całość okraszona Activowsko/Mekkowskim basslinem i charakterystycznym osamplowaniem....

Polecam zobaczyć na żywo jak kosi Size the day >>>>>
http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=FBdW_8dXMrU

Co teraz będzie z Trainerem ????? To pytanie otwarte :P Czas to pokaże :P Do tej pory wszystko co zrobił mu Rob było jak dla mnie genialne..... \o/ Puki na liście wśród nadchodzących produkcji jest sporo ciekawych rzeczy, m.in. remix do Miss Her Still Paula Moloney'a którego wersje oryginalną jak i samego autora mieliśmy okazje poznać osobiście w Manchesterze.... Są też chociazby takie rzeczy jak Paul Trainer - Receptor, czy Supply & Demand z remixem od Mekka, co każe przypuszczać że jego stosunki z Robem aż tak źle nie wyglądają :P Zobaczymy, postaram się też dowiedzieć troche więcej o tych nadchodzących produkcjach... :P
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Postprzez Stelmach 21 mar 2009, 18:12

Ponieważ ostatnio wychodzi 1 dobry utwór trance na 100, Seize The Day zwróciło moją uwagę. Bassline owszem zjechany od Activy, choć całość brzymi stylistycznie bardzo interesująco. Nie jest to żywiołowa wyspiarska gonitwa, ale numer momentami o refleksyjnym zacięciu (głównie break). Śmiem jednak twierdzić że jesli już Rob odsprzedał swoją produkcję to wybrał tą jedną z gorszych... lepiej bowiem moim zdaniem prezentuje się U.R. czy Manuel Le Saux - Reflex (Activa Rework) które dla mnie jest pyszne :-),
Stelmach
Rave on!

Postprzez sector 23 mar 2009, 13:12

Stelmach napisał(a):Ponieważ ostatnio wychodzi 1 dobry utwór trance na 100

I jak sie z tym nie zgodzic :|

No wiec mimo tego ze dwa kawalki brzmia pod wzgledem basselineu prawie identycznie to i tak mi sie podobaja. Ogolnie jestem tego samego zdania co Stelmi. + mysle ze na evencie beda sie sprawwowac swietnie :) co widac na zalaczonym filmiku.
sector
the king of bongo!

Powrót do Trance